Nový HAIBIKE AllMtn 7





Haibike opäť dvíha latku s 2021 Haibike AllMtn 7! Štýlový eMTB s novým vzhľadom je zameraný na trailových jazdcov. Čítajte ďalej a dozviete sa, čo všetko dokáže AllMtn 7 v cene 6 199 € s motorom Yamaha PW-X2.



Nový HAIBIKE AllMtn 7

Nový model 2021 AllMtn 7 sa vyníma čistým a elegantným, no zároveň nezameniteľným vzhľadom Haibike. Súčasná, všestranná rada AllMtn, s motormi Bosch Performance Line CX a FLYON, sa teraz rozšíri o nové modely AllMtn 6 a AllMtn 7 zamerané na milovníkov trailov. Srdcom nového, celokarbónového eMTB, je výkonný motor Yamaha PW-X2 s výkonom 80 Nm, napájaný 600 Wh batériou.

Dizajn Haibike, ktorý zvýrazňuje motor a úhľadne ho integruje do čistých línií rámu, je spolu s kvalitným lakovaním trefou do čierneho. AllMtn 7 už nemá na boku horného rámu vyrazené žiadne názvy modelov, ako to bolo pre Haibike typické. Na tomto modeli už nenájdete káble, ktoré narúšajú vzhľad karbónového rámu.

Spoločnosť Haibike našla šikovné riešenie krytu batérie - spojku Böllhoff. To umožňuje pripnutie a zasunutie krytu bez potreby nástrojov. Pod ľahko odnímateľným krytom nájdete port pre batériu aj nabíjanie. Modulárny koľajnicový systém, skrátene MRS, umožňuje na spodnú rámovú trubku namontovať držiak na fľašu alebo tašku. Pre tento model neexistuje možnosť dvojitej batérie. Pri modeli AllMtn 7 sa spoločnosť Haibike rozhodla nezahrnúť svetlá do štandardnej výbavy. Kompatibilné hlavové svetlo (109 EUR) a zadné svetlá (99,90 EUR) sú k dispozícii ako voliteľné príslušenstvo.

Vzhľadom na výbavu, môže znieť cena 6 199 € až príliš dobre na to aby to bola pravda. Zdvih 160 mm má na starosti vidlica FOX 38 FIT4 Factory a tlmič FOX DPX2 Factory. Súčasťou sú brzdy Shimano XT s 203 mm kotúčmi, kolesá, pozostávajúce z ráfikov Syntace V30i a nábojov Syntace V, s 29 ″ kolesom vpredu a 27,5 ″ vzadu, ako aj 12-rýchlostnym pohonom XT od spoločnosti Shimano a kazetou SLX. Dokonalou voľbou by bola kazeta XT a tlmič GRIP2 vo vidlici FOX 38, ale vzhľadom na cenu, nie je dôvod na sťažnosti. Pneumatika MAXXIS Minion DHF 29 x 2,5 ″ vpredu a DHR 27,5 x 2,8 ″ v zadu poskytuje dostatok priľnavosti. Výkonný motor Yamaha PW-X2 generuje krútiaci moment 80 Nm a je napájaný z batérie 600 Wh, čo sa osvedčilo už v minulosti.

Cenovo dostupnejší model Haibike AllMtn 6 je k dispozícii za 5 699 EUR. Dodáva sa tiež s vidlicou FOX 38 - Performance, ako aj s tlmičom FOX FLOAT DPS.

Nový model Haibike, 2021 AllMtn 7, je odteraz k dispozícii v štyroch veľkostiach rámu vrátane S, M, L a XL, ako aj v dvoch farebných prevedeniach, kávovej a čiernej. Geometria je moderná, no nie prehnaná. Strmý sedlový uhol 76,3 ° v kombinácii s dĺžkou zadnej stavby 460 mm naznačuje, že AllMtn 7 by mal mať skvelé vlastnosti pri šliapaní do kopca.

Ak sa posadíte na Haibike AllMtn 7, budete sa okamžite cítiť pohodlne. Jazda po rovnom teréne je zábavná a ponúka veľa pohodlia a rovnomerné rozloženie hmotnosti. Vďaka pomoci výkonného motora Yamaha PW-X2, ktorý robí väčšinu práce, môžete pokračovať v jazde rovnako pohodlne aj v miernych stúpaniach. Strmý sedlový uhol umiestňuje jazdca do stredu bicykla. Pri jazde do kopca spolu s dostatočnou trakciou a výkonnou Yamahou PW-X2 sa aj tie najprudšie stúpania zdajú ľahké.

AllMtn 7 ožíva v technicky náročných a extrémnych stúpaniach, kde by väčšina ostatných eMTB nemohla konkurovať. Veľmi ľahko vám umožní posúvať svoje limity. Predné koleso zostáva pevne na zemi a motor ponúka výkon v širokom spektre kadencie. Adaptívny režim automatickej podpory rozpoznáva podmienky trasy a podľa potreby zvyšuje asistenciu. Motor je citlivý a na správanie jazdca reaguje takmer okamžite. Neskúsení jazdci budú potrebovať nejaký čas, aby si na to zvykli.

Na AllMtn 7 sa ľahko jazdí vďaka jeho nenáročnému ovládaniu. Rozloženie hmotnosti medzi obe kolesá vytvára dostatočnú priľnavosť. Na zjazdových tratiach je bicykel veľmi hravý, či už ste začiatočník alebo pokročilý eMTB biker.

 

Haibike AllMtn 7
€ 6,199

  • MOTOR Yamaha PX-X2 80 Nm
  • BATERKA Yamaha InTube 600 Wh
  • DISPLEJ Yamaha Display A
  • VIDLICA FOX 38 Factory FIT4 160 mm
  • TLMIČ FOX DPX2 Factory 160 mm
  • POHON Shimano XT/SLX 12-fach 10 – 51
  • BRZDY Shimano XT 203/203 mm
  • KOLESÁ Syntace V/V30i 29/27.5""
  • PLÁŠTE Maxxis Minion DHF/DHR (EXO/EXO+) 29″ x 2.5″/27.5″ x 2.8″

POZRIEŤ NA E-SHOPE

 

Haibike AllMtn 6
€ 5,699

  • MOTOR Yamaha PX-X2 80 Nm
  • BATERKA Yamaha InTube 600 Wh
  • DISPLEJ Yamaha Display A
  • VIDLICA FOX 38 Performance 160 mm
  • TLMIČ FOX FLOAT DPS Performance 160 mm
  • POHON SRAM GX/SX-Eagle 12-fach 10 – 50
  • BRZDY MAGURA MT5 203/203 mm
  • KOLESÁ Mavic E-XM 430 29/27.5"
  • PLÁŠTE Maxxis Minion DHF/DHR (EXO/EXO+) 29″ x 2.5″/27.5″ x 2.8″

POZRIEŤ NA E-SHOPE

 

Haibike AllMtn 7 je krásny eMTB za skvelú cenu, ktorý určite poteší začiatočníkov aj náročných, technických jazdcov. Bez ohľadu na to, či sú to rýchle a ťažké traily alebo ľahké trasy, Haibike vyniká v oboch. Jeho jednoduchá manipulácia a vysoká predná časť vám dodajú istotu a odpruženie je vynikajúce. Posúva hranice jazdy do kopca a nikdy sa nevyhýba extrémne prudkým a technickým stúpaniam.

 

POZRIEŤ VŠETKY MODELY ELEKTROBICYKLOV HAIBIKE