Tip na výlet na Orave





Mnoho turistov si Oravu spája s návštevou tých najkrajších miest, ktoré vytvorila sama príroda.



Tip na výlet na Orave

No s príchodom teplejších dní sa otvára aj pre milovníkov športu a aktívneho oddychu. Okolie ORAVSKÉHO HÁJA totiž ponúka veľmi dobré podmienky na cyklistiku, pretože je popretkávané desiatkami kilometrov cyklotrás.

 

Cyklotrasy vhodné pre rodiny s deťmi

Ak sa vyberiete na Oravu so svojimi ratolesťami, nemusíte mať obavy zo spoločného výletu. Nachádzajú sa tu aj kratšie cyklotrasy s minimálnym stúpaním, vďaka čomu ich zvládnu zdolať všetci členovia rodiny. Priamo z ORAVSKÉHO HÁJA si môžete zvoliť nenáročnú trasu napr. do Lieska, ktorý je vzdialený iba 2,4km. Alebo sa rozhodnite pre 5,5km úsek z Trstenej do Tvrdošína, odkiaľ si vychutnáte nezabudnuteľný pohľad na Západné Tatry.

Ak si trasu predĺžite smerom do Podbiela, máte skvelú príležitosť navštíviť Oravice. Malí aj veľkí si tam môžu zaplávať v niektorom z termálnych kúpalísk. Takáto oddychová zastávka bude príjemným spestrením každej cyklotúry – bez ohľadu na to, či dáte prednosť relaxu v bazéne alebo zoberiete deti, aby sa vybláznili v aquaparku.

 

Pre náročných cyklistov

Takmer 40km dlhý výlet z ORAVSKÉHO HÁJA do poľského mesta NOWY TARG si vychutnajú všetci cyklistickí nadšenci, ktorí chcú vidieť nové miesta a nechýba im dobrá kondícia. Keďže táto trasa vedie okolo Tatier, ponúka nádherné výhľady na okolitú prírodu. Podrobné trasovanie a cyklomapu chodníkov v blízkosti rezortu, nájdete tu. Stačí si len vybrať.

 

Cyklovýlet bez bicyklov

Ak plánujete navštíviť ORAVSKÝ HÁJ a radi by ste vyrazili na cyklovýlet po okolí, svoj bicykel môžete pokojne nechať doma. Rezort má k dispozícii bicykle a kolobežky na prenájom. Vďaka tomu môžete cestovať úplne naľahko, bez nadrozmernej batožiny.

Nechajte sa osloviť horským prostredím a spoznajte oravskú prírodu priamo z cyklistických chodníkov. Získate množstvo zážitkov a urobíte niečo aj pre svoje zdravie.

 

 

Páčil sa vám tento článok? Tak sa prihláste na odber newslettra a zostaňte vo forme.


Chcem sa prihlásiť